23 июня. 1973 и 2022

23 ЧЕРВНЯ 1973 I 2022

i даст "журавлик" менi напитися
З колодязя. Я в селi. Де?
Невже дитинство менi не сниться
Свободою гаiв не в маете?
Поблизу будиночки! У день той же
Червневий поруч мама, може?
До мене приixaла вона,
Як з джерелом душi--без дна--
З гарною книжкою, з пирiжками!
Кричу я вiдстанi вci крiзь,
I верст, i poкiв пiзнiй гicть--
Оркестр-слово життя: Мама!
Але вiдстань сплутав я вже--
Рокiв, верст--село не моэ.

23 ИЮНЯ 1973 И 2022

И даст "журавлик" мне напиться,
С колодца. Я в деревне. Где? От
Ужели детство мне не снится
Свободой рощ не в маете?
Близ всюду домики! В день тот же
Июньский рядом мама, может?
Ко мне приехала она,
Как с родником души--без дна--
С хорошей книжкой, с пирожками!
Кричу я расстоянья сквозь,
И вёрст, и лет как поздний гость--
Оркестр-слово жизни: Мама!
Но расстоянья спутал я
Лет, вёрст--деревня не моя.
23; 26 червня 2022


Рецензии