Случайный разговор - на укр. яз...

   Світлана Івана
          раз паном назвала,
випадково... Дав тут
          одкоша Іван:
   - Ти б іще заморське
          "сер" мені сказала...,
і то було б ліпше,
          а отеє "пан"...

   - Кажуть, вільне в армії
          лиш - "товариш" слово.
   - Тож хай буде всюди -
          прекрасно бринить...
Бо з тим "пануванням"
          олігархство знову...
   - І цін ріст шалений -
          як їх зупинить!?.

   - Та хіба ж я знаю?!.
          Света дорогенька,
просвіток настане -
          як тобі здаєжться?..
Страждальник за првду -
          наш пророк Шевченко
різать вчив, відкинуть
          все, що паном зветься!..

   - Тарас у халяві
          не носив ножаку,
жируючу твар він
          сам і не карав...
   - Він народним горем,
          відчайдух-варнаком...
гнобителів різних -
          страшив, докоряв...

   - Ти мене упевнив,
          шановний Іване,"
"пані", "пан"... - в народних
          проклЯттях сидить.
   - Як нацистський "прапор",
          свастика погана,
вічно, коли спомин...,
          у душах болить.

   - Ще й матюкІв панство
          калган піднімає,
щоб - "аж вуха в'януть" -
          в гид збивати люд...
   - Скоріш би так сталось,
          що панства немає -
щезло пвнування,
          зник із мови бруд.


   


Рецензии