Того лiта кажанiв було так багато

Того літа кажанів було
так багато, наче ми – у лісі.
Кажани не висіли на стрісі
і не бились у вечірнє скло.

Кажани влітали до кімнат
з особливо неприємним криком.
Виганяли їх назад крізь вікна,
та вони верталися у снах.

Пам'ятаю я тих кажанів.
Пам'ятаю літо те останнє.
Кажани зникають на світанні
з пам'яті моєї і зі снів.

Кажанів не бачив я з тих пір.
І уже напевне не побачу.
Та за літом тим останнім плачу,
наче кажани – мені в докір.


Рецензии