Заплющивши очi

 Три речі не повертаються: випущена стріла, сказане слово і дні, що минули.
                Георг Франклін Гаумер


~~~~~

Нівечить безжалістно час - волоцюга,
розділює болем країни, міста…
Чоренна, як ніч, простягається смуга,
здаються німими у Бога вуста.

Так близько війна, а далеко - світання,
де подихом літа наповнений світ.
Де лагідний сміх, а не мертве мовчання,
що тисне на душу неначе граніт…

Заплющивши очі, вертаюсь додому
в стареньку хатинку стежинами мрій…
Побачу чи рідних людей - невідомо,
минуло багато років та подій.

Нікого… Пелюстки квіток під ногами
неначе ховають будення брудне…
На вулицях стали брати ворогами,
нещадно вбиває реальність мене!..

Змітаються часом заплутані кроки, -
до істини в світі шляхи через кров…
Шукаю і досі я втрачений спокій
та чую відгомін людських молитов…


                (04.06.2022)


Рецензии
Вони нiколи братами не були...
Зачарован дуже гарною украiнською мовою! И вiрш чудовий!
G.T.

Григорий Туровец   01.07.2022 07:07     Заявить о нарушении
Григорію, щиро вдячна вам! 😊

Виолетта Дюма   03.07.2022 23:58   Заявить о нарушении
Серце повинно бути червоним! Щось пiшло не так...
Вибачаюсь!
G.T.

Григорий Туровец   04.07.2022 00:39   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.