Чэрвень

Прачнуўся чэрвень як юнак.
Сон малады салодкі, доўгі.
Ускочыў хуценька на ногі,
Маланкай бліснуў, моцна так!

З вясёлкай дожджыкам памыўся
І, зазірнуўшы ў ціхі сад,
Паліць раслін скалеўшых рад
Як гаспадар не паляніўся.

На дрэўцы птушкай пасядзеў.
Прачнуўся лета месяц першы,
Праменьчыкам што найярчэйшы
Сагрэў зямлю і….
Расквітнеў!


Рецензии