Так, чотны вам рубляшкы?

Чы схоч жынытысь в мамок?

И вот жара мал спала.
И Васька наш вдруг мявкнув:
Да скикы ж можня грабли
Ламаты но об мха во!?

Ну, лёгко жа в усадьбы
Влад навысци парадок.
И навыть, ек плычка во
Ужэ вси доламаны.

Пойды косу тягай щэ
О гындэ за засранцый!
Бо ж сельсавет ны мае
Ужэ й ны косара, згынь.

И мы рышыв: ах, так вы?!
Я вам тут вжэ й бугайчык?
А ну но, дэ там старшы
Тимуровцы наставниц?

Дозвонюйимсь до давних
Помочникый в хозяйствы.
А тыйи вжэ ж, го, прамо
По колиджах в пыньках дэсь!

И нам прыслалы младшых.
Хоть сам студент сказав: брат
Зо мноё будэ в вас счас.
И чырыз час ось праця вш!

Ну, бо а шо в сандальках,
Быз кепкы да но в майцы
Позносыты к сараю
125 громадок.

Бо в зарослях ныма ныц.
Ны й гнылякив шэ давних.
И, опшым, на, команда
Ударно выпалняетц!

«Чыстэнько» всэ, ек надо,
Бы свэйи зь ридный матцы,
Хлопчата пудобралы
И геть на хлив стожка враз!
Ну, бо торэць в их значыть
Обора, дэ ломаччэ.

Ну, да уж гэто ладно.
Ведь вэчор – ны понятно?
И трэба за дывкамы
Хучий но з гуру цваным.

А шо в корчех осталось,
То нам ны очынь дай, друг!
Давай хучий зарплату!
Ну, й дав уж дид кульгавый.

Потом но спомныв сам вдруг
Про чыстотела склады.
Да на и трапку гахны
Нам хлопчакы вси травы.

А их куды? За ямку?
Понятно – в ему премо!
Шоб там шэ догнывало,
А ны на сонцэ й вятры.

Такы вот счас понятья
У школярив про дбанне.
И чотны ныц проплаты –
Жынытысь ны збыраимсь!

А прыдэ чес – ны всплакнэ ж
Ныекая котяра:
А шо то вси по парах,
А мы всэ самы в мамкы?

...ну, сад пообцвытав вуж.
И синокосы зарэ


Рецензии