I знову нiч

І знову ніч… Тривожна ніч…
У мріях знов додому лину.
Із самотою віч-на-віч
Я повертаюсь в Україну.

Вночі так важко зберегти
В душі безжурність, мир і спокій.
Не може розум осягти,
Що десь ідуть бої жорстокі.

Бентежна ніч… І кожний звук
У серці віддається болем.
А ворог, наче хижий крук,
Б'є Україну смертним боєм.

Від неослабності чекань
Душа, немов листок тремтливий.
Як важко… Голос міркувань
Не заглушає сон чутливий…


Рецензии