Сечь Запорожская суржик

Гэй, заграй мэни музыки!
Хай душою вымрэ лях.
Що пидставыв черевыки,
На святый казацький шлях.

Що штовхае любу Нэньку,
Пид чужого паныча!...
Що без глузду, польскый Гэнька,
Выбрав жинку сгоряча.

За коня вэлыка чарка;
За козакив у кутка!
Щоб с горилкой було жарко,
Панской шие у клинка.

Нэ видступым щирый друже;
Для цього взъярылась сичь,
Щоб панив шляхетских сдюжить!
Тай своих на воли встичь.

Для цього, щоб востру сброю,
Пид жахлывый выйнять клич.
Коль пидступыть лях горою!...,
Хай горою встанэ сичь.

Пый шановны атаманэ,
Ни трымай у сэрдця биль.
Вид сэла до миста рану,
Проидае польска гниль!

Ни трымай обид калэных,
В нэпохытлывий души.
Буде ничь, миж хмар шалэных,
Ось тоды панив кроши.

Гэй, лыхие козаченьки.
Гди б ни встыгла зла судьба.
Краще смэрть, ниж лыхо Нэньки -
Пэрэмога чи ганьба!


Рецензии