Розмова - на укр. м

                Когда караван поворачивает назад, то
                последние вербдюды оказываются впереди.
                ВОСТОЧНАЯ ПОСЛОВИЦА*.

    - На бардак базарний, в хмарність неба...
зирили опівдні в літній день
й кмітували...
    - Чи туди, де треба
та система ринкова веде?..

  - Вчені кажуть: поступ - по спіралі,
тож зростання доленьки експрес,
в красний лад, від хиб-нещасть все далі,
гвинтувато мчатиме - в прогрес...

    - Та коли ж?
    - Прийде - залежить - час той -
стрій який буде, як мовлять, -ізм...
кажуть вчені: ...було дике рабство,
дикий потім вже феодалізм,

і - капіталізм...
    - Що буде далі?
    - Поживем - узрієм.
    - Ясно все ж, божий день як,
камені-скрижалі... -
розвитку, гласять, немає меж.

    - Може край став нестатечний, бідний...,
бо на ринок завернулось - в спад?
    - Є прислів'я у народів східних:
караван коли верта назад,

то верблюд, який посліднім дибав,
першим, і "ведучим", вже стає.
    - Тож як справу не змінити хибну..., -
у знегоди пада, відстає...

              ПРИМЕЧАНИЕ: *Вышеприведенной пословице
              вторит грузинская: "Если стадо повернется,
              хромой баран впереди окажется".


Рецензии