Хто першим придумав пiсню?

Хто першим придумав пісню?
Ту дивну, що я співаю?
Ту пісню, де кожне слово –
сестра досконалих нот?
Ту пісню, що гріє душу і серце,
чуття і мислі?
Ту пісню, що підіймає
людей до святих висот?

Хто першим співати взявся?
І що його надихнуло?
Багаття, яким зігрівся?
Чи сонця ранковий злет?
Чи жінка – палка кохана –
так радісно пригорнулась?
Чи просто в нічному небі
побачив політ комет?

А сам я хіба не перший,
як вірші свої співаю?
Я першим на світі бачу
зручні для пісень вірші...
І я, як і той, найперший, –
палаю життям, кохаю,
і пісня жива од Бога
лунає в моїй душі...


Рецензии