Моннарым син

Моным булып тулдын да кунелдэ -
Тугелден син куз яшлэрем булып,
Тугелден син калэм карам булып,
Шигырь юлларыма сузылып.

Бэхет булып шыткан саф хислэрнен
Эх, нинди кыска булган гомере.
Карашында курэ идем серле чаткылар мин,
Кузлэремдэ иде синен кузлэрен.

Кон дэ карыйм ачып сурэтенне,
Кон дэ котэм синнэн бер хэбэр.
Ометем инде куптэн сурелсэ дэ,
Жаным ваз кичэргэ синнэн телэми.

Уйлар оермэсе кышкы бураннардай,
Ботерелэ, туктамый иртэ-кич.
Тынычланып тэртипкэ салсам да,
Йорэгем каршы чыга, бирешергэ телэми хич.

29.05.2022г.


Рецензии