Нигэ?

Йорэк ярсуымны баса алмый берни -
Телгэлэнэ, озгэлэнэ сине юксынып.
Тошлэремдэ курэм сине жаным,
Оннэремдэ эзлим тилмереп.

Нигэ очрадын юлларымда минем син?
Нигэ керден кунел туремэ?
Кире чыгасынны белмэдем шул -
Уйлап та карамадым ул хакта.

Куз нурым булдын бит син минем.
Кунел кылларымнын булдын бер кое.
Кайт син кире яннарыма диеп -
Урамнарга кычкырасым килэ чыгып!

Туктамас шул йорэк ярсуыннан.
Басылмас ул кунел жиллэре.
Вакыт - йорэк шифасы дилэрме?
Кала инде вакытка гына омет итэсе.

27.05.2022г.


Рецензии