Тиле йорэк

Кичлэре дэ житэ элеккечэ.
Элеккечэ ата таннары.
Йолдызлар да балкый кичэгечэ.
Элеккечэ сайрый кошлары.

Минем генэ калды доньям туктап.
Бетте матур тослэр кунелдэ.
Бэргэлэнэ кунел, ярсып елый йорэк.
Котэ, килерсен дип якты иртэдэ.

Сурэтенне ачам кон дэ иртэн -
Карыйм кузлэренэ юксынып.
Утэ конем омет тулы уйлар белэн.
Котеп синнэн берэр жылы суз.

Житми мина жылы карашларын -
Назлы тавышын житми йорэккэ.
Сихри кузлэренэ тобэп карап
Яратам - дип дэшэсем сина килэ.

Кунелемнен ишеклэрен каерып ачып
Котэм сине кон дэ озелеп.
Килмэсенне инде белсэм дэ шул,
Тиле йорэк бирми тынгылык!

27.05.2022г.


Рецензии