Сумерки

                Болгарский
                Мир и Люди

               
                З Д Р А Ч
               
                Бързо от тебе
                животът отлита
                и ти си отиваш
                съвсем неживял.
                Със сърце от тревоги
                болезнено свито
                и с поглед
                за още лъчи
                зажаднял.

                Животът е здрач,
                недочакал разсъмване.
                Със страх и кошмари
                догоре препълнен.
               
                Ана  Величкова


                Пиндар /518-438 г.пр.н.е./
                "Питийски оди"            


Рецензии