Четверостишие на 12-ти славянских языках

Простите друг друга, простите славяне,
Мы с вами едины, мы христиане!
Народы великие, просыпайтесь!
Славянские страны, объединяйтесь!

Простете един на друг, простете на славяните,
Ние сме едно с вас, ние сме християни!
Велики народи, събудете се!
Славянски държави, обединявайте се!

Вибачте один одного, вибачте слов'яни,
Ми з вами єдині, ми християни!
Народи великі, прокидайтесь!
Слов'янські країни, єднайтеся!

Прабачыце адзін аднаго, прабачце славяне,
Мы з вамі адзіныя, мы хрысціяне!
Народы вялікія, прачынайцеся!
Славянскія краіны, аб'ядноўвайцеся!

Опростите једни другима, опростите Словенима,
Ми смо једно с вама, ми смо хришћани!
Велики народи, пробудите се!
Словенске земље, уједините се!

Wybaczcie sobie, wybaczcie S;owianom,
Jeste;my jednym z wami, jeste;my chrze;cijanami!
Wielkie narody, obud;cie si;!
Kraje s;owia;skie, ;;czcie si;!

Odpus;te si navz;jem, odpus;te Slovan;m,
Jsme jedno s v;mi, jsme k;es;an;!
Velk; n;rody, probu;te se!
Slovansk; zem;, spojte se!

Odpustite si navz;jom, odpustite Slovanom,
Sme jedno s vami, sme kres;ania!
Ve;k; n;rody, zobu;te sa!
Slovansk; krajiny, spojte sa!

Oprostite jedni drugima, oprostite Slavenima,
Mi smo jedno s vama, mi smo kr;;ani!
Veliki narodi, probudite se!
Slavenske zemlje, ujedinite se!

Oprostite jedni drugima, oprostite Slovenima,
Mi smo jedno sa vama, mi smo hri;;ani!
Veliki narodi, probudite se!
Slovenske zemlje, ujedinite se!

Oprostite drug drugemu, odpustite Slovanom,
Z vami smo eno, kristjani smo!
Veliki narodi, zbudite se!
Slovanske dr;ave, zdru;ite se!

Простете си еден на друг, простете им на Словените,
Ние сме едно со вас, ние сме христијани!
Големи народи, разбудете се!
Словенски земји, обединете се!


Рецензии