Без повторения

       
                Болгарский
                Мир и Я


                БЕЗ  ПОВТАРЯНЕ

                Светът е болен.
                Как да се лекува
                сред кръв,
                насилия
                и мрачини?
                Земята все така
                среднощ будува,
                уплашена
                от хорските злини.

                И нищо няма
                пак да се повтори.
                Остава
                преживяното
                назад.
                В безмълвие
                със себе си говоря.
                Самотна струна
                в оглушаващ ад.

                Ана  Величкова


Рецензии