Дъждът

Автор: Р. Русев

Заваля.
Капки дъжд,
мокра земя
и намръщено време.
Кафе
отворено на плажа
без хора,
притихнало море,
празни шезлонги
и мен.

Вали.
Намръщен ден,
отникъде усмивки,
дете минава покрай мен
и тъжно си подсвирква.

В кафето само аз
отпивам глътка,
тъжен ден,
вали в неделя,
и убива думите.
Дъждът се люби със земята…


Рецензии