Червонi маки

Червоні маки,
Як вас багато!
Болі, зламаної долі,
Що відібрало вороже гестапо.
А ви ростете собі у полі,
На згадку саме про тих,
Хто не здався і не втратив волі,
Хто ворога і смерть свою переміг.

Маки: слід крові від ран.
Слід боротьби за життя.
Скількох поранено, скривджено.
Скільком покалічено сон.
Скількох забрала до себе земля...

А ви, ростете собі у полі, червоні маки.
Як Божий дар, як оберіг.
Лікуєте і світитесь як зорі від подяки,
Для тих, хто відстояти себе в бою зміг.

ТАТ 22.05.2022 ( 16.58)


Рецензии