Жажда света

                Болгарский
                Мир и Я


                ЖАЖДА ЗА СВЕТЛИНА

                Земята
                слива се с небето
                сред гръм и блясък.
                Плисва дъжд.
                Искряща мълния
                в сърцето
                страха прогони
                изведнъж.

                Не искам вече
                облак тъмен
                зората ранна
                да смути.
                Жадувам
                светлото разсъмване
                на най-човечните
                мечти.

                Ана  Величкова               


Рецензии