Реве Дн про

Реве Дніпро в Новій Каховці,
Бо ж захопили вороги -
Страшні ніж зуби гострі вовчі
Вже в них обидва береги.

Навищо ж ви їх пропустили -
Через Чонгар проход вузький
(Не так страшні ворожи сили)
Злочин великий, нелюдський.

Лиш вісім верст проход із Криму
Надав такої нам біди,
Хоча  тикай до Папи Риму,
Або в полон Москви іди.

Мовчить Дніпро в Енергодарі,
Йому це болізно сказать -
Навищо дар врагу віддали
Замість того, щоб захищать.
Та й ворогів пустили далі
Замість того, щоб тут знищать.

Мовчить Дніпро уже в полоні -
Поміж херсонських берегів;
Складає думи на долоні,
Як розігнати ворогів.

Т.Г. Шевченко з Канева по некрофону.


Рецензии