Шкiпер сiроокий

Задощило в Нідерландах...
Начебто Північне море
так сумує за Десною,
на будинки ллє лялькові
ностальгію, по фіранках
світлом фар веде, бузкові
створюючи силуети.

Дихає солоним горем,
що сховалось за горою,
недалечко, і прикмети
тут розвіяло навіщось:
сірі краплі, вітер мокрий.

Проспівай-но колискову,
а на ранок хай несправжнім
видається навіть вітер,
наче шкіпер сіроокий,
що відбув у путь казкову
курсом згубленим вчорашнім.

25.05.2022.


Рецензии