Сыну... укр

Синові...

Моя дитино,
Сину мій,
Ой, як же серце моє крає,
Чи ти далеко в чужині,
Чи зовсім поряд?-
Я не знаю...
Чи ти здоровий,
Сину мій?
І чи брати твої здорові?
Чи бачиш сонечко удень,
Чи тільки стіни мармурові?
Що Ви їсте?
Де ви спите?
Чи не знущаються ті кати?
Про це думки вночі і вдень,
Але, нема в кого  спитати...
А вдома квітне вже бузок,
Черешня ягід нав'язала,
І тільки яблуня стара
Від вітру на городі впала.
Лежить розпластане гілля,
Не стануть яблуками  квіти...-
То хай же й ворог так впаде!-
А ви скоріш вертайтесь, діти!..
***
Яке ж воно страшне-ПОЛОН,
Як гірко знати - "Син в полоні"...
Молитву Господу несу-
Візьми Всевишній все в свої долоні!
22.05.2022


Рецензии