Вестники

«Вісники»

Час міняти лад
І швидкість кроку
Та юродивий – розум
І бездумна відвага
До сроку.
Що вони все сидять
Зерна в павутинні? —
Вісники співали їм,
А у них світ в руїні…
На світі і сажа червона,
Та чорна біла крейда,
Якщо ангел незримий,
А диявол – білий,
Але йде на мир
Ворожнечим рейдом.

Все починається тут.
На краю таємної ночі.
Ангели піднесли пальчик
До своїх палаючих губ
І долонею мовчання
Скували твої вуста.
Ніч дарує прохолоду
Та очікований спокій,
А в день повільно тягнеться
Тяжка спека тутешнього літа.
Я починаю щоранку
Як перед взяттям вантажу
Уважливий важкоатлет —
Знімаю втомлені крила
І ставлю на землю хворі ноги,
А потім усміхаюся і лечу,
Туди, куди встигає думка,
Але де так неквапливі наші тіла,
Пробігаючи кнопками
Від кольору до світла,
Там, де туман війни огорнула імла…
Адже все починається тут.
Все починається тут,
Де ангели піднесли пальчик
До своїх палаючих губ
І долонею мовчання
Назавжди скували твої вуста.

© 2022

* * *

Время менять строй
И скорость шага,
Да юродивый - разум
И бездумна отвага.

Что они всё сидят
Зёрна в паутине? –
Вестники пели им,
А у них мир в руине…

На миру и сажа красна,
Да чёрен белый мел,
Если ангел незрим,
А диавол – бел.

...

Всё начинается здесь…
На краю потаённой ночи.
Ангелы поднесли пальчик
К своим пылающим губам
И ладонью молчания
Сковали твои уста.
Ночь дарит прохладу и покой,
А день томительный зной лета.
Я начинаю каждое утро
Как перед взятием груза тяжелоатлет
Снимаю усталые крылья
И ставлю на землю больные ноги.
А потом улыбаюсь и лечу
По клавишам от цвета до света.
Ведь всё начинается здесь…
Всё начинается здесь,
Где ангелы поднесли пальчик
К своим пылающим губам
И ладонью молчания
Сковали твои уста.

© 2018


Рецензии