Пiднятись

… Війна - варварство, коли нападають на мирного сусіда, але освячений борг, коли захищають батьківщину.
                Гі Де Мопассан


~~~~~

Палає мій всесвіт, поняття, закони,
навколо панує мерзенна війна…
Літають у небі сталеві дракони, -
від розпачу рветься остання струна

моєї душі!.. Знов, як привид, світанок -
в сиренах, під кулями… Вижити як?!
Знайти де прихисток та свій порятунок, -
не можу піднятись на ноги ніяк,

бо ночі без сну!.. Вщент покинули сили,
збагнула трагізм я скалічених днів…
Незламним та вільним копають могили
вони… що прийшли із чужих берегів…

Спаплюжена дійсність, країна - потвора,
що з неї зробили скажені кати?
Укотре вони вимагають покори, -
даремно!.. Не зможуть дійти до мети…

Піднятись на ноги… Мій виклик, потреба,
до біса мій розпач, принизливий страх…
Душею збагну я волошкове небо,
де гордо кружляє  н-е-з-л-а-м-н-и-й  мій Птах…


                (21.05.2022)


Рецензии
“...i буде син, i буде мати, i буде..."
БУДЕ!!! G.T.

Григорий Туровец   01.07.2022 07:19     Заявить о нарушении
Рада вас чути, Григорій! Щиро вдячна!

Виолетта Дюма   03.07.2022 23:57   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.