Кораксола

Шемкорак-влак, шошым саламлен,
Чо;ештылыт, ял калыкым моктен.
О Кораксола, аван илем,
Шуэшыс кажне ешым ;ндалмем.

Мыйым вашлиеш ш;мбел Раман.
Кыч-куч гына коеш пелашыжат.
Тый, Раман, улат роман шкежат,
Ватет — в;теле, кумыл шулдыран.

О, уке, тудым к;шкырак шындем.
Ты ;дырамаш — пиал п;лек.
Унала мием, ойгем мондем...
Кораксолаш чонемже шупшшо тек.

О, могай пиал, могай куан:
Эрлалан уло мыйынат ;шан.
Уло родо-тукымем, вожем.
Ом шого л;дын, чытырен, ошем...

Шемкорак еш — шошынан пайрем,
Тек моктыза эре Кораксолам!
Уло ялын шулдыран урем.
Сай деч сай родемлан — ш;м салам!
1992 ий, март


Рецензии
Кораксола-деревня,где родилась мать поэта Анастасия

Аркадий Букетов-Сайн   21.05.2022 19:16     Заявить о нарушении