Кожны май...

Партызанскі непахісны дух
Дапамогаю ў баях крывавых.
На Палессі родным — моцны рух
Не знішчалі жорсткія аблавы.

Мемуары сведчаць мне аб тым,
З горыччу напісаны старонкі:
Найсмялейшым, любым, залатым...
Змоўк, прапаў навекі голас звонкі.

Гэты голас аддаваў загад.
Камандзір вядомы, партызанскі —
Аляксей Чарткоў — не на парад,
Выгляд яго велічны, спартанскі.

Кожны май прыносіць напамін,
Быў Алёша, пэўна што, найпершы.
Пачынаў ён барацьбу адзін...
Дык няхай жыве заўсёды ў вершах...


Рецензии
Спасибо за посвящение народному Герою.С уважением.

Геннадий Трутько   18.05.2022 09:58     Заявить о нарушении
Забыть командира, ставшего на путь борьбы одним из первых, невозможно...
С благодарностью!

Татьяна Цыркунова   18.05.2022 11:31   Заявить о нарушении