Шо дэ в нас хоtь досtоев?

Асьмiногi убогi!

В ноздрi – зноjнъм навозам!
В ушi – грохаtам ёрtвъм!
Tак vъвэмо в съловы,
Дэ но пара коров уv.

А ведь моvна бъ j добрэ
Походъtъ каj поля,
Дэ взросtае карtошка
I срачок кала дома.

Tъ но въjдъ луvком во
Хоtь подъхаtъ tрохъ –
Бо аv дмухалкъ дохнуtь
У ва tравах въсокъх.

А уv еблък ззiмо, ох!..
Tуt vэ нъц в нас уборнъх
Прамо коло колодяза.
Хоtь вэсь сад уф цвъtовнi.

Ходяtь дitкъ дэсь в школу?
Да-да-да! Вёска мёрtва.
I аv з Ръjлъj в Оброво
Возяtь с парочку пчолок.

А на вiд – tак цудовна
I j в Бръле во заросшъм,
Бъ i  Ёга дубровка,
Шо гудэ оt хрущовскъх!

Удiвлюсь чъ я гондэ,
Ек ворвэцьця хtось Косця
I залупъtь мнi j сtовп, згънь,
Во на клёнъ зълёнъ.

...i но гэтъji ландъшъ
Я аж в Броднiцъ знямшъс


Рецензии