Дывитэсь! Дыржитэсь. Бо, ой!..

Меркурый дае добрый ход

Вчера, при скопленьи народа,
Я вылупил з дупыщ яйко.
И вот: тая дупа мни сёння вш
Отменный омлет гондэ во. –

А шо тут! Бусёк на стовповы
Кладэ ж некэ страннэ кубло.
И раптом рышыв онь на комын
Ускласты якыхсь хворостов.

Про шо ж гэто он… Я ж ягнёнок:
Уставыв подвойнэ гокно. –
А гоздзя ьвжэ ж нащо высноё,
Пудпэрты коп трохы ёго.

И гопнулось шося на глову!
Ой, бляха! Ты, муха, чого?!
Бо вэльмы дыржелося ж добрэ
И, ек ододрав от клеёнк.

Ну, так начынаиця тое,
Шо дэся ув цемя й Луной.
Позав3й воно ж будэ но, ой!
Бы й той корыдор гынды во.

Прове3ты хочыця Коци
Ужо бо уфсё прамо, коб
Навлэтувало комаровскых
И ты но чысавсь усю ноч. –

Ну, в пуни храныця навоз.
А ны коб на полэ в картопль.
Меркурый ж таксамо идзёць
Шэ дэся ексь прам-ткы впырод!

А ныне и Раху даёт
Страху чы ажно с матерком:
Чытьвёрка с трынаццати, што ль,
Ны выйдэ цип, як тапарок.

...ну, видиш, дзицяци цудовн
Апходзюць машынкав аж 100?


Рецензии