Божынятко

использован кубанский суржик.

Тыхо в хати.
Свита смужка.
Божынятко на подушки.
Маты:"Байю,байю,
Спы",-йему спивайе .
Спы,пока ны майиш лыха,
Ны горыть на хати стриха.
Ны бижыш до свиту,
Молотыть ,ты,жито.
Ны гарцюйе кинь у вэрбы,
Ны вэзэ на бытву смэртну
Хлопця...
Мырно,сладко
Спы,мий божынятко.
Спы,пока ны манэ дивка,
Ны обманэ...
Спы ,до спивкив
Хытройи лысыци...
Спы,пока щэ спытьця.
Йя тэбэ тыплиш укрыйю,
Спы...
Храны тэбэ,Марийя,
З Богом Иисусом,
Божынятко русый.
На пырынки ,у виконьця,
Спы,пока ны встанэ сонцэ,
Спы,пока ны сядэ,
З Покрова до Святок...
До розхристанных сорочок,
Спы,кровыночка,сыночок.
Спы,пока сэрдэнько,
Дитячэ чистэнькэ."
Тыхо в хати.
Свита смужка.
Божынятко у пылюшках.


Рецензии