Спасибо, жизнь... - пер. Р. Рождественского

Life, thank you for the coming Day,
For the growing seed, for the Child growth,
Life, thank you for all my close People, that
Live in such an enormous world.

Спасибо, жизнь, за то что вновь приходит день,
Что зреет хлеб и что взрослеют дети.
Спасибо, жизнь, тебе за всех родных людей,
Живущих на таком огромном свете.

Life, thank you for the generous century,
That was as rich, as well as painful,
For the space of your roads, where man,
After going through all the torments, reaches his Self.


Спасибо, жизнь, за то, что этот щедрый век
Звучал во мне то щедростью, то болью
За ширь твоих дорог, в которых человек,
Все испытав, становится собою.

For that You - are the river without banks,
For all your springs or winters,
For all my friends and even enemies -
Life, thank You. Thank You for all items!

За то, что ты река без берегов,
За каждую весну твою и зиму,
За всех друзей и даже за врагов-
Спасибо жизнь. За все тебе спасибо!

For my tears and my happiness in real,
For that You weren't careful for me,
For all the moments that I live,
Though not that one where I finish.

За слезы и за счастье наяву,
За то, то ты жалеть меня не стала,
За каждый миг в котором я живу,
Но не за тот в котором перестану.

Life, thank You for my gross debt,
For the strength, previous and future.
For the affairs, which I am able to end,
Life, thank You, from my heart thank You.

Спасибо жизнь, что я перед тобой в долгу,
За прошлую и завтрашнюю силу.
За все что я еще успею и смогу,
Спасибо, жизнь, воистину спасибо.

Роберт Рождественский


Рецензии