Язовачки

Язовачкі, Язоукі,
Радненькі закуток,
І  домік уздоуж дарогі,
Калысцы матчынай выток.
Ды бабы песенькі паволі,
Па вечарах спявалі тут,
Дзе скубануу мяне парсюк.
А у адзіноце зычна уголас,
Трымцеу чубаценькі жаурук...
Купалле, дзеванькі, вяночкі,
Брасалі ціхенька у ваду,
І тут сябровачка-сяброука,
Мне стала жонкай у ту пару.
Сям'я, дзяцішкі у гародзе,
Нібыта гэты колаурот,
Чакае дзесьці ля варот.
А тут унучаты пабягуць,
Буслы над голлем ужо пяюць,
І будуць танцы, будуць жарты,
Таксама лазня, вадаем,
І лес цудоуны пад адхон.
І мы з Марысяй маладыя,
Як сорак год таму назад,
Без меры мы з ёю шчаслівы,
Душа з душою - гэта лад.


Рецензии