Пiсня

Мила Україна

Крижана водиця,
І смачна вода.
Ой стоїть криниця
На краю села!
Золота пшениця,
Навкруги поля!
В синім небі птиця.
Пісня ця луна!

Стелиться травиця —
Лугова трава.
Ой гуля дівиця
Юна, молода,
Ніжна, білолиця,
Як лоза струнка,
Наче та лисиця, —
Сонячно-руда!

Тихо біля поля
Коси розпліта.
Спокій, мир та воля.
Ця земля свята, —
Тут я народився,
Тут мої батьки.
Тут я оженився,
Тут мої сини.

Це моя країна,
Мій зелений гай.
Мила Україна,
Серцю рідний край!
Розквітають квіти,
Бо прийшла весна.
І радіють діти.
Пісня ця луна.


Рецензии