День народження

Мені сьогодні... не важливо скільки -
Життя мені прибавило ще рік.
А ті літа пробігли дуже стрімко...
Жаль, наперед не знаємо свій вік.
Що я здобула, що сьогодні маю? -
Великий дім, родина за столом...
Та як раніше я вже не літаю,
Куди мені, тепер, з одним крилом...
А за вікном заплакана калина -
Прийшли на нашу землю вороги.
Молодшого не дочекалась сина.
Чи я синів ростила для війни?!
Немає свята - світ мені не милий.
Душа моя неначе сирота.
Один лиш постріл - і життя змінилось...
Зі смертю сина я уже не та.
Моє життя згоріло, як багаття...
За тебе, сину мій, душа болить.
Мої літа - неначе чорне плаття.
Твої літа - зозуля вже мовчить.

Мені сьогодні... не важливо скільки.


Рецензии