Auyldagy atamnyn yui

Abdikarim atam uyin men kormedim.
ui orny eki agash qana turatyn.
ui tugeli atamnyn ozin kormedim.
molasynda syretten karap tyratyn.

Aidar atam uinde balalyq shagym.
Otip ketti ol uakyt mine kas-kagym.
Omir-ozen, Nura boiynda turgan ui.
Kansha agyp ketti su, toktaysys agym.

Atammen birge kasharga men baratyn.
Kara atka minip koidy da bagatyn.
Aiken ajem: "tobylgy bar alyp kel"- dep,
Kubini ystau ushin, ia, tutatatyn.

Tan atysy ajem siyr da sauatyn.
tort bie bar, kuni boyy, kesh batkansha.
Keshke tagy tort-bes siyr, bala-shaga,
tauyk, uirek, kazdar kankyldap jatatyn.

Jazgy kuni nemereler agyp kelse,
Kysy-jazy korshi-kolan, bukil auyl.
Ajemnyn tabananyn jemegen bar ma?
Kymyz ben shaiyn ishpegen bar ma?

Ol zaman da bul zaman, otip ketipti,
birneshe ret satylgan ui, tozyq jetti.
Osy kyni auylda bir auyldasym
Atamnyn uin byzyp alamyn depti.

Ai sol ui eshkimge de kerek bolmady
Kojaiynsys ani jalgysyrap kaldy.
kaitesyn endi ony, saqtap kalganmen.
Atam, Ajem kaityp kelmes, bari kaldy.

Atam men Ajeme ui endi kerek jok?
Songy sapaga ketken, songy uinde.
O duniege eshtene alyp ketpeisin.
Tubi bari kalady, ya osy jerde.

Osy kuni auylga, eshkim barmaidy.
Jagdaiy mushkil, onda kop ui tyrmaidy.
jagdaiy kyin, eshkaida kosher oi jok.
Ertenin oilagandar koshpei koimaidy.

barimis sol auyldan osip biz, kettik.
Murat penen maksatka kandai bis jettik.
kaida ketsek te tubi, sonda kaitarmyz.
Atamnyn ui bolatyn dep aitarmyz.

Aiteuir jainap turgan jalgyz sol terek,
Ai sol kimge kedergi, sol kimge kerek?
Otynga opasyz bireu shauyp almas
Shubirekke jan tuip bailauin, demek,

Atamnyn qurgan ui, osirgen terek.

14:11
02.05.2022 jyl
Abdikarim Assyltay
    


Рецензии