Свой - чужой

Я рос и жил на русском языке.
И вот теперь я пожалел об этом.
Прицел Москвы на Киевском виске
Клеймил по-ходу "вражеским" поэтом.

І що мені тепер робити з цим?
Як почуття зневаги вгамувати?
Як донести зневіреним усім,
Що українська народила мати?

Як зберегти написані вірші?
Як перекласти їх на рідну мову?
Все те, що я російською прожив,
Я вже не зможу пережити знову.

Та і навіщо в мові гріх шукати?
Небесний Суд за мову не карає!
Є "друг" -  хто поруч стане, захищати!
І "ворог" є - хто зла тобі бажає!


Рецензии
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.