пiв неба свiт пiв неба клято

Півнеба світ, півнеба клято.
Життя з народження - війна.
І Бог єси, і мати у солдата,
а у матусі навіть сліз нема.
Рятуй мене, даруй мені, кохана,
не орана, не сіяна земля.
Звитяга, як і ти - обітована,
не заддля згуби бороню рілля.
За Васильків, Ірпінь, за Маріуполь,
за журавлів - у небі небожат,
за погорілі ясени, як слупи,
і за повагу до людських нащад.
Даруй мені, даруй, моя країно,
даруй і знай, що помсти не мине
ніякий кат, ні жодна нелюдина.
Відплати слово буде несумне.
Півнеба дим, півнеба свято.
І Бог єси для того, аби біль
від душ поранених відтяти,
і рідна мова чулась звідусіль.


Рецензии