ОМД

Там, где бело-сине-красный триколор,
Ниспошли мне воспитующий позор!
И сними вседневный, всенощный дозор.

И не твой ли я заучивал устав?
Не твои ли глаголенья на устах?
И не ты ли знаешь точный мой состав?

Я украл мотивчик “historia de un amor”
И пишу о чём не ведал до сих пор:
Не вмени во грех и не поставь в укор.

И не подсаживай ко мне рыжеволосых!
И голубо-, зелено-, каре- -глазых!
И голубя с оливковою веткой
Не посылай стучать в моё окно.
Прости, но у меня к тебе вопросы!
И понимаю, не ответишь сразу,
Повременишь. И не страшусь ответки
(Здесь можно без кавычек, – всё одно).

И дело вовсе не в хищеньи музык. 
И я не Зевс, и где теперь Европа?
И где моя Дашута, Рекс и Мурзик?
Моя возлюбленная в рубище и в робе.
И если ты не понял!.. Ты всё понял.
И нет кавалергардов, вижу пони
И малыша в блистающих кудряшках,
Апрель и солнце и щенка в дворняжках...   


Там, де біло-синьо-червоний триколор,
Пошли мені виховую ганьбу!
І зніми щоденну, всеношну варту.

І чи не твій я заучував статут?
Чи не твої слова на устах?
І чи не ти знаєш точний мій склад?

Я вкрав мотивчик “historia de un amor”
І пишу про що не знав досі:
Не зважи на гріх і не докори.

І не підсаджуй до мене рудоволосих!
І блакитно-, зелено-, каре--оких!
І голуба з оливковою гілкою
Не посилай стукати у моє вікно.
Вибач, але в мене до тебе запитання!
І розумію, не відповіси відразу,
Почекаєш.  І не боюся відповіді
(Тут можна без лапок, – все одно).

І справа зовсім не в розкраданні музик.
І я не Зевс і де тепер Європа?
І де моя Дашута, Рекс та Мурзік?
Моя кохана в лахмітті і в робе.
І якщо ти не зрозумів! Ти все зрозумів.
І немає кавалергардів, бачу поні
І малюка в блискучих кучерях,
Квітень і сонце та цуценя у дворняжках...


Рецензии