Шла по Украине Святая Божья Матерь

Їшла по Україні Св'ята Божа Мати

А по Україні, ішла Божа Мати,
У поля з селянами зріле жито жати,
Вона жито жала, і снопи в’язала,
Та пісень побожних, тихенько співала.

А по Україні, пішла Божа Мати,
У містах та селах, хворих та зціляти,
Хворих Вона зціляла, душі виправляла,
Пісень розкаяння, людей научала.

Їде по Україні, тихо Божа Мати,
По палацах, та по хатах дітей колисати,
Дітей колисати, казочки казати,
Пісні про чарівний світ діточкам співати

Як по полі бою, ішла Божа Мати,
Солдатиків загиблих, з поля прибирати,
Відводила кулі, ранених в’язала,
Та своїм Покровом Божим, усіх покривала.

Як по Україні, пішла Божа Мати,
Добру та любові,  людей научати,
Владу научала, як їм керувати,
Як любити Бога, людей не обіжати,

Так по Україні ходила Божа Мати
Всім добро чинила та благословляла
Дай нам Святий Боже добро пам’ятати
А провини ближніх швидко забувати


Автор Широков А. А. 20,04,2022 г Киев Украина.
 


Рецензии