Весняний дощ

Весняний дощ відвертий та прозорий*.
Його краплинки схожі зі слізьми.
Вночі омив сріблясті темні зорі.
Які повизирали із пітьми.

Нестримно капотів собі до ранку,
Натхненню відпочити не давав.
Повісив сліз цеберку на серпанку,
А місяць з солідарності зітхав.

Підтоплював мій настрій дощ тихенький
(Із суму влаштувався рівчачок)
І вдень тупоче кроками дрібненько,
Мене вчепивши в лірики гачок*.

* Доступний для сприймання; зрозумілий, ясний, дохідливий.
* Гачок для в'язання (тут вжитий, як для плетіння візерунків із слів).

 6.04.2021.


Рецензии