Скоро Великдень

На зелених луках, як на вишиванці,
Стеляться барвінком ніжні пелюстки.
Чарівні кульбабки розсипають вранці
Золотаві милі запашні зірки.

Та сумні новини розпинають душу,
Від думок мінорних холодно весні.
Дивиться журливо небо у калюжу,
Не дають радіти неспокійні дні.

Кличе селянина щохвилини поле,
Та повсюди міни не дають пройти.
Зруйнували танки всі хати, стодоли,
Зірвані безжально на річках мости.

Скоро вже й Великдень… Може, потепліє…
Може, Бог наблизить переможний час?
Може, ворог лютий врешті спопеліє,
Мир жаданий явить всемогутній глас?..


Рецензии