Украiнцям, що в Росii

Де ж Ви справжнi українці,
Продалися по одинцi?
Ви в Росiю подалися,
Щоб грішми обзавестися.
Але заpаз час настав
Не тремтiти вiд опал.
Повертайтесь в Україну,
Вас чекає тут родина.
Чи за грошовi концерти
Продасте ви душу з серцем?
Невже ж рiдна мова ваша
Не  є в свiтi як найкраща!
Танцiв та пiсень українських
Що спiвали вам в дитинствi
Ви соромитесь в цей час,
I запал ваш творчiй згас.
Що ж мовчите там в Росii,
Продалися в Московiю?
Матiр-ненька Україна
У вогнi чекає сина.
Брат-москаль на танку в'їхав,
Давить старикiв i  дiток.
Свiй порядок встановлює,
Говорить на рiдний мовi нам усiм заборонює.
Крим забрав - порушив дружбу.
Донецьк, Луганськ йому вжe нужнi.
В дiм чужий вiн вперся в зброї
Захищать продажнiх злодiїв.
Де ви, Матвiенко i Навка,
Стали ви як тварi жалкi.
Мовчите й веселитесь,
Бо самiх себе боїтесь.
Брежнєва, Мiладзе, Лобода,
Де ваш сором, стидоба?
Повалiй i Корольова,
Ви забудьте нашу мову!
Бiжете туди, де краще,
Продали Вiтчизну за що?
Мовчите? Заткнули вуха?
Вiй сирени вам би слухать.
Ядерне знаряддя гучно
Вибухає по мiстам та селам влучно.
I радiють росiяни,
Переможнi  мають плани.
На весь свiт про мир кричать
I озброєю бринчать.
Нас парадами стращають  -
Ракети по небу новi випускають.
Мiлiарди i мiльйони тратяться на батальйони,
Щоби свiту показать ту ю ж саму Кузькi мать.
Запитайте себе самi:
Де ваш дiм? В Москвi? В Майамi?
Кожен лiзе з шкiри вон,
Щоб придбати знов мiльйон.
Та для вас Росiя тiтка,
Мачеха, гнила сусiдка.
Зрозумiйте, кожен з вас
Винен виказати глас.
Подивиться правдi в очi,
Щоб заснути тихо в ночi,
Не тремтiти  за майбутнє–
Починайте зараз тут ви!


Рецензии