Гомер юлым

Иртэнге кояштай балкып,
Язларга кердем эле!
Чэчэклэр кебек ачылып,
Чыркылдап колдем эле!

Назлы ж,иллэр белэн бергэ
Урлэргэ мендем эле.
Ж,ырларымны суза-суза,
Ж,эйлэргэ кердем эле.

Мин язда дип уйлый-уйлый,
Ж,эйлэрне уттем эле.
Риза булмый язмышыма,
Нэрсэдер коттем  эле.

Яндагы кояш ж,ылысын
Тоймыйча уттем эле.
Алтын манган офыкларга
Берузем киттем эле.

Ж,эйлэремне уйлый-уйлый,
Козлэргэ кердем эле.
Янымдагы боркет кошнын,
Ж,ылысын сиздем эле...

Юлларымны, ж,ырларымны
Ж,ил-буран  куммэс эле.
Язмыш салкынын татымый
Кышларга  кергэн мэлем....

16 апрель 2022 ел.


Рецензии