Acemi Incil Sohbeti. На турецком

Acemi Incil Sohbeti

“Bugunun bir ozelligi varsa,            
Anlatsana n’olur dede!
Oykune misaller de katarsan,
Belirginleshecektir Mujde.

Besharet bir bayramdir diyorsun -
Ne demektir? Neyin nesi?
Ne maksatla oruch  tutuyorsun?
Cebrail’in haber vermesi

Ne anlam tashiyordu tarihen,
Var mi yok mu hich   faydasi?
Guvercin  mucize mi fiilen?
Anlativer sozun kisasi”.

“Sen buyursun, torunum, anlarsin,
Karishiktir bu din bilimi -
Chalishsin papazlar buna varsin…
Ne de olsa - cemre imi

Besharet, coshturma olayidir,
Beklenir gelmesi ani.
Milletin algisi hep boyledir,
Anlamaz ki detaylarini.

Bil, esasen oruch ichgududur,
Hayatta kalmanin charesi:
Sefilin kumanyasi kotudur
Ve sevaptir hich yememesi.

Besharet gunu nasip ederse,
Gariban da balik yiyecek;
Yataga karni tokken girerse
Kendine bir bayramdir demek.

Ibadet degil ki, gelenektir
Besharet gununu kutlama.
Oruchta ilaveten yemektir
Ve… kushlar salinir ortama.

Bir yana kutsallik, bosh versene,
Nafile efsane ve tabu…
Ilkbahar geldi nasilsa gene -
Onemli olan aslinda bu!”


Рецензии