А втомлений погляд сумуючий в зоряне небо

                Такою я була...


Я згадую світле дитинство квітково-духмяним,
З барвінком густим біля лісу, швидкою рікою,
З заходами сонця і небом вечірнім багряним,
І з тим, як ділилися їжою дуже простою.

Я згадую проліски білі як ніжність весняну,
Веселки, що нас чарували, і ріки широкі
І кручі високі, які ми вітали піснями,
І ми, молоді, щирі сердцем своїм, ясноокі.

Як стрічка, життя моє в'ється важкими шляхами,
Якщо ж поміркую, то іншого може й не треба.
Пливуть мої згадки в дитинства моря кораблями,
А втомлений погляд сумуючий в зоряне небо.

Нехай не сбулись мої мрії й дитячі бажання,
Душа пам'ятає мій сміх у широкому полі,
Як згадую це, забуваю свої нарікання
І вже не бажаю для щастя я іншої долі.

                13.04.2022


Рецензии
Дуже добре. Дякую. З пов.

Игорь Ярин   05.05.2022 21:08     Заявить о нарушении
Дякую.
З повагою...
Мирного травня...

Светланка Шишкина   05.05.2022 21:48   Заявить о нарушении
Вам також, Світлана.

Игорь Ярин   05.05.2022 22:46   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.