Небеснi води душу оживляють

А дощ іде (потрібно так?), хай йде,
Я і за дощ подяку пошлю Богу.
Що робить Бог, то краще для людей,
Він знає, де в нужді яка дорога…

То і дивлюсь на крапельки доща,
Вони себе стук-стуком проявляють,
Скло почистішало… Отак би і душа -
Небесні води душу оживляють!

Була б вона у святості, красива,
Були б у неї гарні почуття…
Вона б тоді усіх людей любила,
Була б покірна, мала б співчуття!

- О Господи, зійди на кожну душу,
Нехай свята вода змиває всі гріхи,
Ти щедрий Бог, то мий великодушно,
Бо в чистої душі такі ж є і шляхи!..
                13.04.2022


Рецензии