Башкортостан - минем туган илем

Башкортостан минем  туган илем,
Рэхэт яшим туган илемдэ.
Уз илемдэ яшим,уз ж,иремдэ
Сойлэшэмен туган телемдэ.

Чит ж,ирлэрдэ купме яшэсэм дэ
Туган ягым булды йорэктэ,
Яшэу бер татар сузен ишетми,
Утте читтэ минем узэккэ.

Туган якнын, тарту коче бар дип,
Бер дэ юкка халкым эйтмисен,
Беренче тапкыр тэпи басып киткэн,
Кендек каным тамган ж,ирем син.

Туган якнын, ж,иллэре дэ назлы,
Куклэре дэ зэн,гэр , хисчиксез,
Уземнен, халкым,уз татарым монда ,
Ничек яшэгэнмен мин синсез.

Горур басып, рэхэтлэнеп яшим,
Девизыбыз нинди кун,елле,
Без татарбыз, булдырабыз дибез,
Бар ун,ган татарлар шикелле.


Рецензии