Тiнi забутих предкiв

Прокинулися предки - в наші дні від жаху,
Щоб воскресити України красу і велич,
В собі - наші історії нагадати себе про наше походження,
Коли предки правили світом
Та несли Всевишнього Блаходать віри Роду,
Як свято земля…
Тепер історична легенда про предків розповідають потомки.
Кожне плем’я мало князя.
Віче формував код етнічних спільнот
Та отаман боронив із козаками землю гетьмана.
Щоб передати історію предків своїм потомкам у спадок.
Бо відродження прийшло, як воскресіння: мови,
культури, таємних знань і досконалості предків наших древніх,
Де суворі казки,
Де про смерть сповіщає трембіта,
Так трембіти плачуть за вільний народ,
Котре століттями живе.
Навіть відлюдник мальфар предків своїх закликає на допомогу,
Хмаровиння на дощ у вигляді лихої відьми,
Яка приходить настирлива,
Як чорна туча висить над російським народом,
Як уві сні, так й наяву,
Допоможуть предки, потомки віднайдут дорогу до світла
Та в наших краях і донині з каміння з’являються тіні забутих предків.

Перевод:
Проснулись предки – в наши дни от ужаса,
Чтобы воскресить Украину красоту и величие,
В себе – наши истории напомнить себя о нашем происхождении,
Когда предки правили миром
Но несли Всевышнего Благодать веры Рода,
Как праздник земля…
Теперь историческая легенда о предках рассказывают потомки.
Каждое племя имело князя.
Вече формировал код этнических сообществ
Но атаман защищал с казаками землю гетмана.
Чтобы передать историю предков своим потомкам по наследству.
Ибо возрождение пришло, как воскресение: языки,
культуры, тайных знаний и совершенства предков наших древних,
Где суровые сказки,
Где о смерти извещает трембита,
Так трембиты плачут за свободный народ,
Который веками живет.
Даже отшельник мальфар предков своих призывает на помощь,
Облако на дождь в виде злой ведьмы,
Приходящая назойливая,
Как черная хмара висит над русским народом,
Как во сне, так и наяву,
Помогут предки, потомки найдут дорогу к свету
Но в наших краях и по сей день из камней появляются тени забытых предков.

Використання літератури:

Коцюбинський М. Тіні забутих предків / Редакція, передмова й
примітки А. Крушельницького, ілюстрації Олени Кульчицької. –
Харків: ДВУ, 2017 . – 156 с.


Рецензии