Поранена пташка

Маленьке дитятко, заплакані очі,
Все тіло у ранах, і мами нема…
А ворог кидає ракети щоночі
І світ у душевній тривозі трима.

Сполохані очі шукають матусю,
Не знає малятко, за що такий біль…
Убив лютий нелюд і діда, й бабусю,
Летіли осколки від бомб звідусіль.

Мале янголятко вже горе відчуло,
Війна, наче звір, увірвалась в життя.
Зламало всі долі ненависне дуло,
Безжально загнало людей в укриття.

Поранена пташка, заплакані очі,
Спотворене личко сховалось в бинтах…
А ворог від люті зубами скрегоче,
Безтямно встеляє снарядами шлях…


Рецензии