То все пройде, то все минеться

"То все пройде, то все минеться"...
Казав великий Соломон...
Але мені чомусь здається,
Спокійним вже не стане сон...

І навіть через мільйон весен,
Мільйон століть, мільйон віків,
Знову у пам'яті воскресне,
Як ти мене убить хотів.

Мене, квітучу Україну,
Що зранку ожива в полях.
Мене, що мову солов'їну,
Плекає у своїй грудЯх.

Мене, що ненькою гукають.
Де паляниці на столах.
Мене, що любить і кохає,
І що в майбутнє вірний шлях.

Мене, що вІтри не здолали...
Не похитнулась від образ.
Що мої діти, поки спали,
Та сиротами стали враз...

І не пройде, і не минеться...
То не правий був Соломон...
Але настане день - всміхнеться!!!
Спокійним стане її сон...

06.04.22.      1:03


Рецензии