Завейны красавiк

Дзьме завеяй красавік -
Не жартуе з намі,
Засцілае дываном
Сцежкі між дамамі.

Ноч марозікам куе
Луг, ваду, палеткі,
Распусціцца не дае
Першым яркім кветкам.

Зацягнулась неба ўсцяж
Шэрай кіясюёю.
Хмурыцца зімовы твар:
«Не гуляй са мною!»

Хутка вернецца да нас
Сонца з-за аблокаў,
А мароз памчыць праз час
У сваё далёка.
5.04.2022
#красавік #снег #завея #холад #мароз #вясна


Рецензии
Замечательное стихотворение!
Яркое, живое, словно вырисованное!
Очень понравилось, спасибо!

Жанна Улахович   30.12.2022 20:00     Заявить о нарушении